Mitkä ovat liigan säännöt?

1. Huijaminen:
Huijaaminen kaikissa muodoissaan on sarjassa kielletty. Tähtäämistä tai näkemistä auttavat ohjelmistot ovat ehdottomasti kielletty. Tällä tarkoitetaan wallhack- ja aimbot-ohjelmistoja. Myös bunnyhop-scriptin käyttäminen on kielletty.

Jumpthrow scriptin käyttäminen on OK

Mikäli epäilet, että ottelussa huijataan, ilmoita asiasta sarjan ylläpitäjille Discordissa ja toimita ottelun popflash-linkki ylläpitäjälle. Näin hän voi katsoa demonauhalta mitä on tapahtunut.

2. Ilmoittamaton/pelioikeudeton pelaaja

Joukkue, jolla on ottelussa ilmoitetun rosterin ulkopuolinen tai pelioikeudeton pelaaja, häviää ottelun automaattisesti 16-0.

Pelioikeudeton pelaaja tarkoittaa henkilöä, joka ei ole ollut mukana joukkueen kokoonapanossa ilmoittautumisen yhteydessä. Smurffaminen toisen tilillä on kielletty.

3. Kapteenin vastuu

Kapteenit ovat vastuussa vapaalla aikataululla järjestettävien otteluiden aikataulun sopimisesta. Kapteenien vastuulla on joukkueensa urheilijamainen ja hyvä käytös. Joukkueiden kapteenit ovat vastuussa joukkueensa toiminnasta: ilmoittautumisesta, tietojen oikeellisuudesta, aikataulun sopivuudesta kaikille joukkueensa jäsenille, matsin sopimisesta vastustajajoukkueen kapteenin kanssa, tarvittaessa Popflashin käytön ohjeistuksesta joukkueelleen. Kapteeni siis vastaa että hänen joukkueensa pääsee serverille oikeaan aikaan. Joukkeiden kapteenien tulee toimittaa kuvakaappaus ottelun tuloksesta.

Kapteenien tulee ilmoittaa ilmoittautuessa joukkueen kokoonpano ja mahdolliset varapelaajat. Kunkin joukkueen rosteri saa olla 5 pelaajaa ja 3 reservipelaajaa. Kapteeni ilmoittaa pelaajien nimet ja steamtunnukset sarjan ylläpitäjälle.

Erikoistapauksissa joukkueessa saa pelata alkuperäisen ilmoituksen ulkopuolinen henkilö.

4. Pelioikeus joukkueessa

Pelioikeus joukkueeseen saadaan automaattisesti, kun pelaaja on osana kapteenin ilmoittamamaa kokoonpanoa.

5. Poikkeustapaukset ja muutokset

Mikäli mahdollinen poikkeustapaus esim joukkueiden rosterissa tai aikataulussa rajoittaa yksittäiseen otteluun, tulee ottelun kapteenien sopia asiasta keskenään. Kiistatilanteissa asia voidaan tuoda sarjan ylläpitäjän käsittelyyn, jonka päätös on lopullinen "riita poikki ja voita väliin"-ratkaisu.

Ylläpitäjä pidättää oikeuden muuttaa sarjan sääntöjä.

©2020 by Höntsäliiga. Proudly in co-operation with VIctory Point